BAG OM DEN GRØNNE VERDEN

_AGV4594

Hvem er vi?

Bag Den Grønne Verden står Gert og Asger Lünekilde, far og søn, der i samarbejde med godsejer Ulrik Th. Jørgensen har skabt en bæredygtig produktion af et hav af forskellige grøntsager, urter og blomster, til glæde for restaurantkunder og de private kunder, som kommer forbi gårdbutikken

Vi har også skabt en restaurant, som vi kalder Spiseriet – her kan du bl.a. smage vores nyhøstede grøntsager, når vores kokke vha. råvarer fra andre lokale producenter sammensætter menuer – både med og uden kød.

En køkkenhave af traditioner

Vi har genoplivet den oprindelige køkkenhavetradition, men nu i større format. Forskellige grøntsager og krydderurter er plantet og sået i snorlige rækker i det åbne landskab på markerne omkring hestestalden på Søllestedgaard. Alt fra de klassiske og velkendte til nye og spændende sorter. I de dyrkede haver kan man følge planternes vækst gennem årstiderne, og der opstår en sjælden alliance mellem de spiselige kvalitetsprodukter og det smukke haveanlæg, som er placeret midt i landskabet.

12 års erfaring og biodynamiske principper

Bag dyrkningen af produkterne står Gert Lünekilde, som gennem 12 år har opbygget en stor viden og lidenskab for grøntsager, krydderurter, spiselige blomster og så videre. Han startede sit virke som en hobby i egen have, hvor han fremelskede smagfulde, fine og unikke grønsager. Der kom hurtigt en stor efterspørgsel på Gerts kvalitetsgrønt, og gennem årerne udvidede produktionen sig. Gert opbyggede et samarbejde med både lokale restauranter og nogle af landets mest kendte restauranter, samt også fødevarebutikker og markeder. Grøntsagerne bliver dyrket efter biodynamiske principper, og hans kærlighed og omsorg for produkternes vækst, giver et unikt og smagfuldt resultat.

I fars fodspor

Asger Lünekilde er gået i sin fars fodspor, og med en baggrund som kok er han bevidst om betydningen af råvarernes kvalitet. Ham og hans far er derfor også gået sammen, hvilket har resulteret i bl.a. grønne asparges, som er efterspurgt i hele landet.

Den Grønne Verden på Søllestedgaard Gods

Nu er den spændende produktionen flyttet til Søllestedgaard, hvor Gert og Asger, sammen med sine nye kolleger, har flyttet planter, sået og anlagt de store arealer. I samarbejde med Godsejer Ulrik Th. Jørgensen benyttes faciliteterne på godset, hvor den nyrenoverede Hestestald er indrettet til produktionen, vask og pakning, gårdbutik, køkken og restaurant. I den stemningsfulde gårdbutik er der mulighed for at købe friske grønne produkter, og i pakkeriet pakkes der i hverdagene til levering hos andre restauranter.

Projektet er stadig i sin spæde start, og der arbejdes dag og nat for at det skal lykkedes – især anlægsarbejdet tager tid og kræfter.
Men køkkenhaverne står allerede flottere end nogensinde før, og der er altid tid til en snak når vi får gæster. Målsætningen er, at udvikle vores projekt til en formidlingshave – et åndehul, hvor alle kan få inspiration og smag for alle de gode effekter, som grønsager afleder.
Det er dejligt at genoplive den ædle køkkenhavetradition, og genskabe et fælleskab og bevidsthed om de gode råvarer – at åbne op for en syns- og smagsoplevelse, som forhåbentlig kan komme mange til gode.Kontakt

Mail: info@dengronneverden.dk
Telefon: +45 23 71 01 81
OBS: Det er ikke altid muligt at få fat på os via telefon,
 men send gerne en mail, så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

Adresse
Søllestedgårdvej 4, 4920 Søllested
CVR: 41 13 69 28

Åbningstider Gårdbutik 

Fredag-Søndag
kl. 12-16.30

Åbningstider Spiseriet

Se under fanen “Spiseriet”

God kvalitet og Esmily-mærket

Den Grønne Verden på Søllestedgaard Gods

Restauranten SPISERIET har fået en god start og oplevet stor lokal opbakning. Det er vi utrolige glade og taknemmelige for. Nu er det anden år vi har køkkenhaven på Søllestedgaard, og i år får vi et utal af spændende nye afgrøder – det skaber nye muligheder i SPISERIET – som vi håber kan smages. 

Vi glæder os til at byde alle velkomne !

Samarbejdspartnere

Vi har ikke kunder, vi har samarbejdspartnere. Det har vi, fordi vi ikke ‘blot’ sælger til dem – men derimod fordi vi har en løbende dialog om hvad og hvor meget vi skal dyrke og høste. Ligeledes sparrer vi også med kokkene om hvilke grøntsager vi har, og hvordan de kan bruges, så de kan tilbyde nye oplevelser til deres gæster.

Vi har den filosofi, at vi kun leverer nyhøstede varer. Det betyder, at når palmekålene ikke er perfekte, så har vi dem ikke. Dette kræver også, at vores partnere løbende arbejder med hvad der er tilgængeligt her og nu, og ikke blot holder sig til det faste menukort – derfor kræver det noget af begge parter. 

Ligeledes skylder vi en stor tak til LAG (Landdistriktsmidler), som har givet tilsagn om støtte i vores målsætning om at udvide. Der er nemlig noget smukt ved at se liv på det gamle, storslåede gods, som sender tankerne tilbage på en storhedstid, hvor man var en del af noget større i et fællesskab, som skulle komme alle til gode. Og det hjælper LAG os med at føre ud i virkeligheden. 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.